extra-villa-info

Klik hier voor alle huizen op deze bestemming


Ibiza

Het eiland Ibiza is een goed voorbeeld van het uitstekend samengaan van traditie en moderne cultuur. Oude gewoonten zoals de typische kledij van de autochtone vrouwen en de gastvrijheid worden nog gekoesterd, maar ook de hippieverschijnselen uit de jaren zestig zie je nog in het huidige beeld van Ibiza. De fraai uitgedoste moderne bezoekers die hier voor het bruisende nachtleven komen en de mondaine gasten die van het rijke jetset leven genieten, waarderen de ongedwongen sfeer die Ibiza uitstraalt. In de smalle steegjes van Ibiza-stad kan je flaneren langs de vele boutiques met de laatste mode, de hippiekraampjes, de terrasjes en de trendy bars en restaurants. Tussen half juni en half september wanneer de bekende clubs van Ibiza zijn geopend, trekt er vrijwel iedere avond een parade van bizar geklede figuren door de steegjes om clubs als Privilege, Amnesia en Space te promoten. Het contrast met het binnenland is echter groot. Rond de authentieke finca's en moderne villa's vind je nog volop rust. Hier ligt het levensritme een stuk lager en kan je het karakteristieke heuvellandschap of de fraaie kustlijn aanschouwen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van accommodatie. Je kunt je rond het zwembad van de finca of villa afzonderen van alle drukte en weer energie opdoen voor de volgende party of gewoon relaxen met elkaar en genieten van prachtige zonsondergangen of sterrenhemels. Dit kleine paradijs van 40 bij 20 km. telt meer dan 50 stranden, die soms alleen per boot te bereiken zijn. Ibiza geniet eigenlijk van een eeuwige lente en wordt overspoeld door het heldere licht van de Middellandse Zee.


Ibiza Porroig


San Juan en het noorden van Ibiza

San Juan is een dorpje met een relaxte sfeer en een traditionele uitstraling. Vermaarde eilandbewoners als Nina Hagen wonen hier in de buurt en het is eigenlijk the place to be op Ibiza. Vlakbij ligt de nederzetting Balafi met haar karakteristieke toren en befaamde restaurant dat alleen 's zomers is geopend. Door de ligging midden op het eiland zijn de finca's in de omgeving van het gehucht San Lorenzo de ideale plek voor iedereen die op zijn tijd wil genieten van de serene rust, om zich daarna in het bruisende nachtleven van Ibiza te storten. 
 

Ibiza Cala Conta

Santa Eulalia en het hippiedorpje San Carlos

Santa Eulalia is de derde grote plaats van het eiland Ibiza. Er is een oud centrum met smalle steegjes en een levendige haven met volop bars en restaurants. In de wintermaanden is het een van de levendigste plaatsen van Ibiza. Het gehucht San Carlos is vooral bekend van Bar Anita's met de postbussen voor de omliggende finca's. Rond dit dorpje leefden de meeste hippies in de jaren 60. Las Dalias is nog steeds het toneel van een wekelijkse hippiemarkt.  

Ibiza bloemen

 


Ibiza - San Rafael

6 personen

Mallorca - Alcudia

16 personen

Formentera - Cala Sa...

8 personen

Andalucia - Marbella

14 personen


Copyright 2016 Belvilla